Наша пропозиція щодо зняття обмежень часу роботи

Зимовий локдаун минув, та ми продовжуємо працювати над полегшенням умов роботи для ресторанної галузі. Однією із важливих тем залишається обмеження часу роботи закладів харчування: як і до локдауну, ресторани не мають права працювати до 7:00 та після 23:00.


Українська ресторанна асоціація надіслала звернення до Міністра охорони здоров’я Максима Степанова із проханням скасувати такі обмеження роботи.


«Майже рік наша галузь <…> не має можливості повноцінно працювати . Протягом 3 місяців підприємства були повністю зачинені. Значна частина підприємств громадського харчування знаходиться на межі закриття, через ризик банкротства; велика кількість закладів припинила свою роботу – про це свідчать безкінечні оголошення щодо оренди готових закладів або приміщень наших колег. Сьогодні на всій території України існує обмеження, щодо роботи після 23-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування без організації дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо). Такі обмеження за часом роботи унеможливлює нормальну роботу закладів, зовсім не допомагає боротьбі із коронавірусом та призводить до постійного зростання корупційної складової на місцях», – йдеться у зверненні.


Наша пропозиція: змінити існуючі обмеження роботи закладів з 23:00 до 7:00 на обмеження роботи закладів з 1-ї години до 7-ї години ранку (без організації дозвілля).


Тож чекаємо на позитивне рішення та продовжуємо працювати на користь галузі.