ЗІТХНУТИ З ПОЛЕГШЕННЯМ: РЕСТОРАТОРИ УКРАЇНИ ВИХОДЯТЬ З КАРАНТИНУ


Засновники Української ресторанної асоціації Сергій Трахачов і Софія Коломицева разом з головою юркомітету УРА Євгеном Комаровим вирушили містами України, щоб узгодити з місцевою владою зважений вихід з карантину та подальшу підтримку бізнесу. Першим став Харків.


На зустрічі були присутні голова ХОДА Олексій Кучер, перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області Андрій Бабарук, завідувачка відділення особливо небезпечних інфекцій ДУ «Харківській обласний лабораторний центр МОЗ України» Ганна Сухорукова.


Головними темами діалогу стали: моніторинг і створення умов для роботи ресторанів, екологія, а саме – утилізація масок і рукавичок, а також довгострокова співпраця влади міста з асоціацією.


«Крім поточних питань, ми обговорили сьогодні включення ресторанного бізнесу в програму «Магніти країни» (прим. державний проект з пошуку нових символів країни) і підписання меморандуму про кооперацію зусиль. Була визначена одна дуже глобальна і важлива мета – популяризувати гастрономічну культуру», – розповідає президент Української рестораторанної асоціації Сергій Трахачов.


«Основним меседжем сьогоднішньої зустрічі стало питання підтримки ресторанного бізнесу в умовах пандемії і кризи. Влада буде орієнтуватись на епідеміологічну ситуацію та економічні інтереси і виважено підходити до всіх рішень. А це найголовніше! Вже завтра ми отримаємо форму чек-листа для перевірки закладів щодо виконання всіх норм МОЗ. А вже за тиждень відбудеться Zoom-конференція з представниками Держспоживслужби, де ми зможемо поставити всі питання, які цікавлять місцевих рестораторів», – коментує співзасновниця асоціації Софія Коломицева.


Крім того, учасники зустрічі ще раз проговорили вимоги МОЗ, порушення яких тягне за собою не тільки штрафи, а й ставить під загрозу вихід ресторанного бізнесу з карантину. Серед них:

  • соціальна дистанція між відвідувачами 1,5 м;

  • наявність антисептиків;

  • маски та рукавички для персоналу;

  • ламіноване, одноразове або електронне меню.



«Насправді, немає ж цілі накласти найбільшу кількість штрафів. Основне завдання – дотримуватись цих заходів і зробити так, щоб найменша кількість людей захворіла, зробити все для того, щоб не було заражень у закладах харчування», – розповідає губернатор Олексій Кучер.


«Для асоціації діалог з МОЗ – це можливість брати участь у створенні рекомендацій на рівні країни. Ці вимоги – рішення, яке дозволить ресторанам працювати на повну, а владі – контролювати процес», – зазначає голова юридичного комітету Української рестораторанної асоціації Євген Комаров.


Українська ресторанна асоціація була заснована в 2020 році Сергієм Трахачовим і Софією Коломицевою, які вже багато років створюють найуспішніший b2b журнал РЕСТОРАТОР, для протистояння викликам пандемії і вирішення глобальних завдань галузі.


Посилання:

УКРАЇНСЬКА РЕСТОРАННА АСОЦІАЦІЯ

https://www.uara.org.ua

Чат рестораторів України в Telegram

https://www.facebook.com/URAorg/

m.me/URAorg

ЖУРНАЛ РЕСТОРАТОР

https://www.restorator.ua

https://www.facebook.com/UARestorator/