ІННОВАЦІЙНА ЗУСТРІЧ: ПРЕДСТАВНИКИ ВЛАДИ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІДПОВІЛИ ОНЛАЙН НА ПИТАННЯ РЕСТОРАТОРІВ



8 липня президент Української ресторанної асоціації Сергій Трахачов та голова юркомітету УРА Євген Комаров провели Zoom-зустріч, на яку запросили рестораторів та представників влади Харківської області.


Головна тема зустрічі: перевірки ресторанів на дотримання карантинних норм роботи — яка специфіка та вимоги встановлені саме у Харківському регіоні.


На питання представників бізнесу в онлайн-форматі відповідали Пастух Тарас Тимофійович - заступник голови Харківської облдержадміністрації, Бондарчук Геннадій Вадимович - заступник директора Департаменту охорони здоров’я Харківської облдержадміністрації, Бабарук Андрій Валерійович - в.о. начальника ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області, Сокуренко Валерій Васильович - начальник Головного управління національної поліції у Харківській області, Сухорукова Ганна Борисівна - завідувачка відділення особливо небезпечних інфекцій, Пивоваров Євген Павлович - народний депутат України, Одарченко Андрій Миколайович - народний депутат України.


Модерував зустріч голова юридичного комітету УРА Євген Комаров. Він поставив найбільш поширені питання, страхи та опасіння щодо проведення перевірок закладів громадського харчування, а також озвучив питання від глядачів ефіру.


Урядовці запевнили рестораторів, що усі перевірки ресторанів у Харківській області носят попереджувальний характер: держава не має мети наказати підприємців. Маски, перчатки, дистанція між персоналом та гостями — головне дотримання елементарних карантинних норм роботи, які відомі у всьому світі.


Що стосується специфічних територіальних правил, то у Харківському регіоні було прийнято рішення обмежити кількість гостей у приміщеннях площею 50 кв. м. Адже у таких умовах важно дотримуватися соціальної дистанції.


Особливо влада занепокоєна роботою нічних клубів, де спостерігається велика плотність гостей та не виконується жодне правило. Кадри розкутого нічного харківського життя продемонстрували прямо під час онлайн-зустрічі у відеоролику. Цей відеозапис владі надіслали активісти міста, обурені тим, що у клуби не приходить перевірка і такі заклади сьогодні не закриті. Рестораторам пообіцяли, що головний акцент перевірок буде саме на нічних клубах, а тим, хто працює, згідно із чинних правил, не загрожують штрафи.


Окремою темою стала робота із кальянами: вона у Харківській області не регулюється окремим розпорядженням, а кальяни не вважаються зоною ризику — у цьому випадку персональна відповідальність лежить на тих, хто палить.


Також саме на гостях лежить відповідальність за використання ними масок у приміщеннях. Якщо до закладу прийде перевірка, і буде встановлено, що гість нехтує цим правилом, то поліція буде фіксувати правопорушення саме гостем.


Наостанок учасники зустрічі підкреслили, що епідемія COVID-19 має не локальний, а глобальний характер, і тому ми дотримуємося тих вимог, які дотримується весь світ.

Дякуємо за організацію зустрічі Голові Харківської облдержадміністрації Кучеру Олексію Володимировичу.


Українська ресторанна асоціація була заснована в 2020 році Сергієм Трахачовим і Софією Коломицевою, які вже багато років створюють найуспішніший b2b журнал РЕСТОРАТОР для протистояння викликам пандемії і вирішення глобальних завдань галузі.


Сьогодні Українська ресторанна асоціація працює з регіональною владою щодо вирішення актуальних питань роботи ресторанів. Це новий формат взаємодії влади та бізнесу і він вже показує свою ефективність.

Посилання: УКРАЇНСЬКА РЕСТОРАННА АСОЦІАЦІЯ Чат рестораторів України – https://bit.ly/2ZaxSyT https://www.uara.org.ua https://www.facebook.com/URAorg/ ЖУРНАЛ РЕСТОРАТОР https://www.restorator.ua https://www.facebook.com/UARestorator/