НА ПРЯМОМУ ЗВ’ЯЗКУ: РЕСТОРАТОРИ ПОЛТАВЩИНИ ДІЗНАЛИСЯ ПРО ДЕТАЛІ ПЕРЕВІРКИ РЕСТОРАНІВ



6 липня засновниця Української ресторанної асоціації Софія Коломицева та голова юркомітету УРА Євген Комаров провели Zoom-зустріч, на яку запросили рестораторів Полтавської області та представників головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.


У прямому ефірі ресторатори мали змогу поставити свої запитання щодо процедури перевірки закладів – а на їх питання докладно відповідали Павлов Сергій, перший заступник начальника головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, та Андрій Кобеляцький, заступник начальника управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.


Вони роз'яснили рестораторам правила роботи закладів громадського харчування згідно постанови МОЗ №32 та розкрили нюанси виконання встановлених правил.


Модератор зустрічі Євген Комаров розкрив теми, які всіх цікавлять, також протягом бесіди представники закладів громадського харчування могли надіслати свої питання до чату. А їх було чимало.


Зокрема, ресторатори цікавилися такими деталями:

- як повинні виглядати журнали перевірок і чи можуть це бути підшиті аркуші;

- чи потрібно дезінфікувати термометр;

- чим обробляти тканину диванів;

- які обміни штрафів можна отримати;

- чи можуть працювати дитячі зони (майданчики) на вулиці;

- що робити, якщо у закладі немає посудомийної машини;

- як діяти, якщо гості відмовляються одягти маску.


Також ресторатори отримали роз’яснення щодо процедури утилізації предметів індивідуального захисту: чи обов'язково потрібен договір зі спеціальною фірмою, що надає такі послуги. Якщо інші санітарно-гігієнічних норм у ресторанах і раніше дотримувалися, то це зовсім нова вимога, яка викликає багато питань.


Представники влади запевнили, що всі перевірки, які відбуваються в закладах, проходять за загальновстановленими правилами, і якщо ресторани їх дотримуються, то ніяких сюрпризів бути не може.


Також представники Держпродспоживслужби пообіцяли скласти повний чек-ліст, за яким відбувається перевірка, оформити та оприлюднити всі вимоги до рестораторів.


Українська ресторанна асоціація дякує учасникам online-зустрічі за такий відкритий діалог. Особлива подяка — губернатору Полтавської області Олегу Синєгубову та його заступнику Євгенію Грекову за допомогу в організації зустрічі. Українська ресторанна асоціація була заснована в 2020 році Сергієм Трахачовим і Софією Коломицевою, які вже багато років створюють найуспішніший b2b журнал РЕСТОРАТОР для протистояння викликам пандемії і вирішення глобальних завдань галузі.


Посилання:

УКРАЇНСЬКА РЕСТОРАННА АСОЦІАЦІЯ

Чат рестораторів України – https://bit.ly/2ZaxSyT

https://www.uara.org.ua

https://www.facebook.com/URAorg/

ЖУРНАЛ РЕСТОРАТОР

https://www.restorator.ua

https://www.facebook.com/UARestorator/